Alegeri în SUA: Biden va rămâne angajat împotriva schimbărilor climatice, indiferent de rezultat (John Kerry)

John Kerry în cadrul conferinţei ONU pentru climă COP27
John Kerry în cadrul conferinţei ONU pentru climă COP27
8 noiembrie 2022, 15:10

„Criza climatică nu ne ameninţă doar infrastructurile, economiile sau securitatea, ci fiecare aspect al vieţii cotidiene”, a subliniat Kerry.

Oficialul american a făcut aceste remarci în timp ce alegătorii din SUA erau chemaţi marţi la vot pentru scrutinul de la mijlocului mandatului, considerat crucial întrucât le-ar putea acorda majoritatea parlamentară republicanilor, mai puţin favorabili acţiunii internaţionale în lupta împotriva încălzirii globale.

O victorie a republicanilor ar deschide calea revenirii la Casa Albă a lui Donald Trump, cel care a scos SUA din Acordul de la Paris din 2015 privind clima. Joe Biden a readus SUA în acest pact fundamental pentru combaterea încălzirii climei, aminteşte AFP.

În marja COP27, John Kerry şi-a exprimat de asemenea marţi speranţa că rezultatul scrutinului va fi favorabil Partidului Democrat al lui Biden.

„Chiar dacă nu se va întâmpla astfel, preşedintele Biden este mai hotărât ca oricând să continue ceea ce facem. Iar cea mai mare parte din ceea ce facem nu poate fi schimbată indiferent de cine ne apare în cale”, a mai spus emisarul SUA.

Liderul de la Casa Albă nu se află în Egipt alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern, în condiţiile în care aşteaptă rezultatul alegerilor de marţi. El urmează însă să ajungă la Sharm El Sheikh vineri.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite