Alegeri în SUA | Astronauta Kate Rubins a votat de pe Staţia Spaţială Internaţională

Kate Rubins
Kate Rubins
23 octombrie 2020, 23:38

Americanii merg la vot cu ideea „precum în cer aşa şi pe pământ”, pentru că astronauta Kate Rubins a votat deja, în spațiu.

Kate a folosit sistemul de vot prin corespondenţă.

Astronauta a primit un email criptat şi date de acces, şi-a exprimat opţiunea şi a trimis email-ul la biroul din Harris County, de care aparţine Centrul Spaţial din Houston.

„Există legislaţie adoptată cu ani în urmă, care le permite astronauţilor să voteze în spaţiu. Cred că mulţi astronauţi fac asta, ei consideră că e foarte important, e esenţial să participăm la democraţie, noi suntem onoraţi să putem vota din spaţiu. Completăm un formular şi votăm prin corespondenţă. Cred că e foarte important pentru oricine să voteze şi dacă noi o putem face din spaţiu, atunci oamenii o pot face şi pe Pământ,” a spus astronauta Kate Rubins.

Şi se poate spune că ruşii au supravegheat alegerile, pentru că, în afară de Kate Rubins, pe Staţia Spaţială Internaţională, mai sunt doi astronauţi ruşi.

Nu e primul vot din spațiu al lui Kate, pentru că ea se afla la bordul Staţiei Spaţiale şi la alegerile din 2016, dar atunci a fost supravegheată de un rus şi un japonez.

Kate le dă astfel o lecţie americanilor care nu se deranjează să meargă la urne.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite