Alegeri în Rep. Moldova | 42,74% din numărul total de persoane cu drept de vot și-au exprimat opțiunea până la ora 21.00. Programul a fost prelungit la secțiile aglomerate

1 noiembrie 2020, 13:10

ACTUALIZARE Secţiile de vot s-au închis la ora 21:00. Secţiile de votare unde mai sunt persoane care doresc să îşi exprime opţiunea electorală, pot fi prelungite cu maximum două ore. Potrivit CEC, până la ora 21:00, la urne s-au prezentat 1 214 051 alegători, adică 42,74% din numărul total de persoane cu drept de vot.

_________________________________

ACTUALIZARE Până la ora 20:30, la urne s-au prezentat 1 207 778 de alegători, ceea ce reprezintă 42,53% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot.

Republica Moldova își alege președintele. Peste 3 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne în țară, dar și în străînătate. În cursa electorală au intrat 8 candidați. Secțiile s-au deschis de dimineață.

Ordinea în care candidaţii apar pe buletinele de vot este următoarea: Renato Usatîi (Partidul Politic „Partidul Nostru”), Andrei Năstase (Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Politic „Şor”), Maia Sandu (Partidul Politic Partidul Acţiune şi Solidaritate), Octavian Ţîcu (Partidul Politic „Partidul Unităţii Naţionale”) şi Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea).

Și în Romania sunt deschise 13 secții de votare. Cetățenii moldoveni care învață, muncesc sau locuiesc dincoace de Prut sint așteptați la urne. Oamenii s-au mobilizat încă de dimineața.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite