Alegeri în Catalonia: Tot secesioniștii, la putere

22 decembrie 2017, 14:36

Susținătorii fostului lider catalan au sărbătorit rezultatele electorale că pe o victorie și vor să-l investească lider regional din nou pe Carles Puigdemont, care a fugit de justiția spaniolă la Bruxelles.

”Sunt la Bruxelles ca să găsesc o soluție. Suntem aici să slujim poporul catalan, să ne îngrijim de progresul social, economic, cultural al unei Spanii și a unei Europe mai bune, iar dacă ei vor să facă asta fără Catalonia nu va funcționa”, spune fostul lider catalan, Carles Puigdemont.

Învingătorul scrutinului este partidul Ciudadanos care a ajuns la un scor fără precedent în istoria unei formațiuni unioniste cu 37 de mandate, dar scena politică catalană este dominată în continuare de partidele secesioniste.

”Majoritatea societății catalane este în favoarea uniunii cu Spania și partidele separatiste nu mai pot să vorbeascã de acum înainte în numele tututor catalanilor”, a spus Ines Arrimaddas, liderul formațiunii Arrimadas.

Cu toate că a primit mai multe voturi decât partidele separatiste, tabăra pro Spania din Catalonia a fost depășită de formațiunile separatiste care ocupă 70 de locuri într-un parlament cu 135 de deputați, iar localnicii se tem că totul va continua la fel.

”Fără să dau dreptate niciuneia dintre părți, cred că au lovit foarte mult Catalonia cu acest subiect al independenței”, spune un cetățean catalan.

Rezultatul alegerilor nu alungă îngrijorarea investitorilor care se feresc în continuare de Catalonia, iar prelungirea crizei politice va reduce creșterea economică a celei mai bogate regiuni din Spania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă