Alegerea noii conduceri PSD nu a fost validată din cauza unei contestații a lui Liviu Dragnea. Verdictul va fi dat vineri

8 august 2019, 16:43

PSD a cerut Tribunalului București să înscrie în Registrul partidelor politice rezultatul alegerilor de la Congresul din 29 iunie, adică atunci când a fost alesă în funcția de președinte al partidului Viorica Dăncilă.

În cadrul acestui proces de la Tribunalul București, Liviu Dragnea, aflat în închisoarea de la Rahova, a depus o cerere de intervenție prin intermediul avocatului său, Flavia Teodosiu, prin care cere invalidarea rezultatului alegerilor pentru funcția de președinte al partidului, practic invalidarea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcția de președinte PSD și a lui Mihai Fifor în funcția de secretar general al PSD, a explicat pentru Telejurnal Alexandru Costache, jurnalist TVR.

Liviu Dragnea invocă mai multe argumente. El susține că alegerea Vioricăi Dăncilă s-a făcut nestatutar, pentru că în Comitetul Executiv al PSD s-a schimbat modalitatea de alegere a președintelui partidului și aceste modificări operate nu ar fi fost înscrise în Registrul partidelor politice înainte de acest congres.

Speța s-a judecat joi după-amiază la Tribunalul București, însă abia vineri judecătorii vor da verdictul.

După ce a ieșit de la proces, avocata lui Liviu Dragnea nu a vrut să facă declarații.

_________________________________________________

Contestația depusă însă pe 3 iulie și amânată în 22 iulie a făcut ca nici deciziile Congresului PSD să nu fie validate de instanță până la o hotărâre definitivă privind contestația lui Dragnea.

Sesizarea a fost judecată la Secția Civilă din cadrul Tribunalului București, obiectul fiind „modificarea conducerii partidului”, la care au fost depuse mai multe cereri de intervenție.

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic și validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- președinte al formațiunii, Eugen Teodorovici – președinte executiv PSD și Mihai Fifor – secretar general PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova din 27 mai. El ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite