Alegerea lui Lenin Moreno președinte al Ecuadorului, confirmată de Consiliul Național Electoral

Lenin Moreno președinte al Ecuadorului
Lenin Moreno președinte al Ecuadorului
19 aprilie 2017, 09:01

Această renumărare, care s-a desfășurat în direct la televiziune, a fost calificată drept ‘farsă’ de opoziție și de liderul său Guillermo Lasso, care a dezmințit că totalitatea buletinelor de vot au fost verificate.

‘Renumărarea buletinelor a fost terminată, iar rezultatele proclamate de CNE au fost ratificate. (…) Prin urmare, nu s-a făcut decât să se ratifice voința poporului’, a afirmat președintele CNE, Juan Pablo Pozo.

Potrivit CNE, aceste voturi au fost ‘contestate’ în principal de Lasso, dar și de Lenin Moreno, candidatul partidului la putere, care a fost proclamat câștigător al scrutinului cu 51,15% din voturi după numărarea a 100% din buletine.

Partidul lui Moreno, Alianța Țării (Alianza Pais), a decis să se ralieze contestărilor lui Lasso, pentru a demonstra clar victoria liderului său în alegerile prezidențiale.

Lenin Moreno, care îi va succeda la 24 mai carismaticului, dar polemicului Rafael Coreea, a fost felicitat pentru victoria sa de mai multe țări, inclusiv de SUA, care au cerut cu toate acestea ca ‘îngrijorările’ cu privire la procesul electoral să fie ‘rezolvate într-o manieră transparentă și legală’.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite