Alegerea liceului, prea puțin explicată în școală. Studiu: opțiunile sunt influențate în mare parte de părinți, prieteni şi prea puţin de sfaturile consilierilor sau ale diriginților

13 decembrie 2019, 21:12

Cei mai mulți dintre elevii bucureșteni din clasa a VIII-a vor să ajungă la un liceu teoretic. Doar 5 procente ar opta pentru colegiile tehnologice.

Studiul privind opțiunile școlare arată că foarte puțini, doar 2%, își pun speranțele în învățământul profesional. Asta înseamnă 200 de elevi din 13.000.

Alegerea viitorului liceu este influențată și de numărul celor care promovează Bacalaureatul, iar colegiile tehnologice au avut rezultate slabe în ultimii ani.

Studiul mai arată că opțiunile sunt influențate în mare parte de părinți, prieteni şi prea puţin de sfaturile consilierilor școlari sau ale diriginților.

În topul liceelor cu profil teoretic din București se numără colegiile „Gheorghe Lazar”, „I. L. Caragiale” și „Gheorghe Șincai”. La profilul tehnologic sunt colegiile „Virgil Madgearu”, „Viilor” și „A. D. Xenopol”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite