Alegătorii din Moldova Nouă sunt chemați din nou la vot. Candidatura social-democratului Adrian Torma, ales primar, este nulă, a decis BEC

1 octombrie 2020, 19:23

Candidatura social-democratului Adrian Torma este nulă, a hotărât Biroul Electoral Central, care a decis astfel și anularea alegerilor.

Totul, în urma unei sesizări formulate de Partidul Național Liberal, în care sunt invocate atât fraude electorale, cât și faptul că Adrian Torma nu ar fi avut dreptul să se înscrie în cursă, întrucât există o hotărâre a instanței din august prin care candidatura i-a fost respinsă din cauza unor erori în depunerea documentelor.

Candidatul Alianței PSD-Pro România nu a prezentat în momentul în care a depus documentația și semnăturile liderilor celor două partide.

Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, Biroul Electoral Județean și, apoi, cel de Circumscipție, au admis înscrierea lui în cursa electorală. Astfel că Torma a mers mai departe, până la alegeri.

Duminică, Adrian Torma a fost votat de peste 48 la sută dintre cei prezenți la urne.

Candidatul PNL, Ioan Chisăliță, a obținut puțin peste 46 de procente.

Acum, Biroul Electoral Central a dispus reluarea scrutinului, fără candidatura lui Adrian Torma. Social-democrații au anunțat că vor contesta hotărârea în instanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite