ALDE cere PSD să renunțe la două ministere. Variante: Transporturi, Dezvoltare, Sănătate sau Educație

Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă
Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă
9 august 2019, 16:55

Varujan Vosganian, a declarat vineri că partidul său a propus PSD ca, din cei 19 miniştri, 4 să aparţină ALDE şi 4 să aparţină Pro România.

„Fireşte, unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor, nu funcţie de importanţă, pentru că nu toate au aceeaşi importanţă, dar funcţie de specific – unele au o pondere mai mare din perspectiva proiectelor derulate, altele au pondere mai mare în privinţa imaginii şi a relaţionării cu mediul internaţional şi societatea civilă”, a spus Vosganian, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ALDE s-a referit la ministere care aparțin PSD și la care social-democrații ar trebui să renunțe.

„Vă dau un exemplu: ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, PSD trebuie să renunţe la unul din acestea două. E limpede că PSD nu mai are în acest moment capacitatea managerială de gestiona în integralitate ministerele cu pondere în ce priveşte promovarea investiţiilor şi politicile sociale din Guvern, tot aşa cum cele două ministere din Guvern, Educaţia şi Sănătate, PSD trebuie să renunţe la unul dintre ele. Ăsta este un lucru peste care noi nu putem trece”, a mai spus Varujan Vosganian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite