Albania: Salvatorii scormonesc cu mâinile goale prin dărâmături. Se opresc numai când se mișcă din nou pământul. 10.000 de sinistrați în Durres. Corespondență de la trimisul special al TVR

Traumatizați, albanezii au petrecut încă o noapte sub cerul liber. Oamenii refuză să mai intre în case. Replici ale seismului de acum două zile încă se fac simțite, iar panica domnește peste tot. Colegii noștri Andreea Anghel și Romeo Stancu se află la Durres, cel mai afectat oraș.

28 Noiembrie 2019, 19:47 (actualizat 28 Noiembrie 2019, 21:12) Știrile TVR |

Cutremur după cutremur în orice moment al zilei! Salvatorii sistează căutările.

După asemenea momente de spaimă, salvatorii se întorc lângă ruine și își reiau operațiunea. Scormonesc dărâmăturile cu mâinile goale. Se opresc din când în când, fac liniște să audă orice zgomot care ar putea fi un semnal că sub bucățile de moloz se mai află un supravieșuitor.

Un hotel s-a năruit în câteva secunde și sub dărâmături au rămas prinși o mulțime de oameni. Au venit să dea ajutor, încă din primele momente, câțiva muncitori care lucrau în apropiere.

Rudi Dermyshi e unul dintre ei: "Am ajuns la jumătate de oră după cutremur, împreună cu alţi colegi. Ne-am luat echipamentele şi am început să căutăm printre ruine pentru că ştiam că acolo se află oameni blocaţi".

Printre cei salvați de Rudi și de colegii lui se află un tânăr de 24 de ani. A fost scos la suprafață după aproape 24 de ore de la cutremur.

Sunt 10.000 de sinistrați în Durres. Pentru ei s-au instalat corturi pe un stadion de fotbal.

Meria Mehia, localnică: "Cum să merg acasă? Mi-e frică. Am fost până acolo doar să-mi iau medicamentele şi chiar atunci a fost un nou cutremur şi am fugit".

De la oră la oră se înalță noi corturi, pentru că numărul celor care caută adăpost crește văzând cu ochii. Mulți așteaptă în mașini să li se găsească un loc de cazare.

Nopțile sunt grele, pentru că temperatura scade foarte mult! Oamenilor li se aduc ceaiuri fierbinți, apă și mâncare și li se fac promisiuni - că în curând vor fi găzduiți în hoteluri.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI