Alba: Un primar s-a amendat singur după ce și-a modificat acoperișul fără autorizație

Primarul comunei Vinţu de Jos din județul Alba s-a amendat singur, după ce a făcut modificări la acoperișul casei sale, fără autorizație. Situația sa a generat un val de sesizări. Ultima reclamație a găsit-o într-un plic pe parbrizul mașinii sale și îl vizează pe viceprimar.

04 Noiembrie 2019, 16:27 (actualizat 04 Noiembrie 2019, 16:29) |
Primarul comunei Vinţu de Jos din județul Alba s-a amendat singur

Primarul comunei Vințu de Jos, Ion Iosif Josan, a declarat pentru Mediafax că reclamația a venit la doi ani de la modificările pe care și le-a făcut la acoperișul locuinței.

După ce funcționarul de la Biroul de Urbanism al Primăriei a constatat că cele reclamate sunt adevărate, primarul a fost amendat de instituția pe care o conduce, cu 1.000 de lei.

„A fost o sesizare a unui cetățean că am construit fără autorizație. A fost responsabila de la Biroul Urbanism în teren, a stabilit că era nevoie de autorizație și de modificare de proiect, mi-a întocmit procesul-verbal de constatare. Amenda a fost de 1.000 de lei și am plătit jumătate, conform termenului prevăzut de lege. Și gata, intru în legalitate, ce să fac? Cum să le pretind altfel cetățenilor să fie corecți?”, a declarat primarul Josan.

El a explicat că înainte de a începe lucrările de modificare la acoperiș a întrebat un arhitect, însă a omis să-i spună acestuia că vrea să modifice forma acoperișului, caz în care avea nevoie de proiect și autorizație de construcție.

Potrivit primarului, situația a generat un val de sesizări în comună, iar oamenii au început să se reclame unii pe alții pentru diferite construcții neautorizate. Cei găsiți în neregulă au fost amendați și își manifestă acum nemulțumirea față de primar.

„Vreau să le spun tuturor că nu am nimic cu nimeni, dar dacă există reclamații trebuie să luăm măsuri, în cazul în care se dovedește că acestea sunt justificate”, a declarat primarul.

El a povestit că una dintre cele mai recente reclamații a găsit-o într-un plic pus pe parbrizul mașinii sale și este anonimă. Sesizarea îl are în vizor chiar pe viceprimarul comunei, care și-ar fi construit fără autorizație un saivan pentru oi.

„Nu știm cine a făcut reclamația, probabil cineva care s-a simțit deranjat. Noi trebuie să verificăm și să luăm măsurile pe care le prevede legea, iar în unele situații se merge până la demolarea construcției neautorizate”, a declarat primarul comunei Vințu de Jos.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI