Alba-neagra cu unitățile HoReCa din Craiova

24 decembrie 2020, 11:44

Craiova a ieșit pe 14 decembrie din scenariul roșu, ca urmare a scăderii incidenței infecțiilor COVID-19 sub 3 la sută. Trecerea la scenariul galben a fost văzută ca o speranță pentru restaurante și cafenele.

Pe 20 decembrie, o nouă decizie închidea activitatea unităților Horeca pentru că la numai alte două zile să se stabilească reluarea activității la interior în proporție de 30 la sută.

Administratorii unităților HORECA sunt nemulțumiți de aceste modificări care le-au bulversat activitatea și așa destul de afectată de măsurile restrictive pe care trebuie să le respecte potrivit legii.

Inițiatorul proiectului de hotărâre prin care s-a stabilit reluarea activității unităților Horeca spune că după trecerea în scenariul galben, stabilită pe 14 decembrie, o nouă evaluare ar fi trebuit făcută, potrivit legii, la 14 zile.

Afectați de restricții sunt și organizatorii de evenimente, care sunt nevoiți să stea cu sălile goale de sărbători și cu gândul că nu vor mai avea cum să-și acopere investițiile făcute.

Măsurile restrictive impuse unităților din domeniul Horeca îi afectează nu doar pe patroni, ci și pe cei 400.000 de angajați de la nivel național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite