Alba: Mii de locuinţe fără energie electrică; copaci şi stâlpi căzuţi pe carosabil

Viscol la munte
Viscol la munte
5 februarie 2023, 09:41

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, compania de electricitate a informat că, pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat „defecţiuni la 7,8 linii de transport energie electrică, două posturi transformare în zona Blaj, 21 posturi de transformare în zona Băiţa-Vârtop (372 abonaţi nealimentaţi) şi 39 posturi de transformare în zona Sebeş (3.462 abonaţi nealimentaţi)”. În teren sunt echipe care lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Autorităţile au intervenit şi în sprijinul a două autoturisme rămase blocate din cauza vremii nefavorabile, dintre care unul în care se aflau şase adulţi şi un copil.

S-a acţionat, de asemenea, pentru degajarea carosabilului de un arbore căzut în Cugir, pe DJ 704, în zona barajului Râul Mic, şi de un arbore căzut pe DN 67C, între Şureanu şi Şugag.

Doi stâlpi au căzut pe şosea la ieşirea din localitatea Măhăceni, pe DC 86.

ISU Alba aminteşte că Autostrada A este în continuare închisă circulaţiei pe ambele sensuri, din cauza ninsorii şi a viscolului, între Boiţa, judeţul Sibiu, şi Cunţa, judeţul Alba.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă