Alba Iulia se pregătește să intre în carantină. Măsura este una care limitează interacțiunile de socializare, pentru a diminua răspândirea virusului

16 noiembrie 2020, 11:59

Alba Iulia, Blaj, Cugir, Aburd și Ciugud se pregătesc să intre în carantină ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Întrucât la nivelul județului Alba în anumite localități incidența indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit zilele trecute analizele de risc ale localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, propunând carantinarea acestora.

Având în vedere situația descrisă, potrivit metodologiei naționale, specialiștii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună și adecvată variantă pentru protejarea sănătății populației județului.

Analizele de risc au fost trimise Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spre analiză și avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul județului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare. Decizia finală aparține însă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență constituit la nivelul Instituției Prefectului Alba.

Deplasările se vor putea face doar pe baza declarației pe proprie răspundere, cu un motiv bine întemeiat. Nu se vor închide magazine, unități de producție sau alte activități comerciale.

Cu alte cuvinte, nu va însemna un lockdown total. Oamenii vor putea merge în continuare la serviciu, la cumpărături, la farmacie, oriunde trebuie să ajungă în mod justificat.

Măsura de carantină este una care limitează interacțiunile de socializare, pentru a diminua astfel răspândirea virusului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă