Alba Iulia: Anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un preot a slujit în biserică deși era confirmat pozitiv cu COVID 19

3 noiembrie 2021, 18:20

Preotul Ioan Șopterean, parohul bisericii ortodoxe din cartierul Miceşti, Alba Iulia, a aflat sâmbătă că este bolnav de COVID 19 şi că trebuie să stea în carantină la domiciliu timp de două săptămâni. Cu toate acestea, duminică a oficiat liturghie, dar şi două botezuri. Iar luni a participat la o înmormântare alături de un întreg sobor de preoți. Poliţia şi autorităţile sanitare din Alba au demarat anchete.

„Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.”

Clericul este cercetat disciplinar și de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, care a reiterat recomandările Bisericii, îndemnându-i pe credincioși să respecte măsurile de protecție sanitară și dispozițiile autorităților.

Credincioșii din parohie se feresc să vorbească despre incident, însă cred că toată lumea trebuie să respecte regulile.

Locuitorii din cartierul Micești sunt revoltați. O parte dintre ei au participat la slujba de duminică și au fost astfel expuși riscului de infectare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite