Alba Iulia a devenit un oraş sub ameninţarea gunoaielor

Oraș sub amenințarea gunoaielor
Oraș sub amenințarea gunoaielor
18 august 2021, 20:55

Problema gunoaielor a apărut după ce operatorul care se ocupă de colectarea şi transportarea gunoiului menajer a înregistrat unele disfuncţionalităţi.

Zeci de metri cubi de deşeuri menajere au apărut la sfârșitul săptămânii pe lângă rampele de colectare. Multe neridicate nici până azi.

Flaviu Buta, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Alba Iulia: Primăria a atras atenția operatorului pentru rezolvarea acestui blocaj, acesta a făcut cerere către Galda de Jos pentru suplimentarea cantității de deșeuri primite de 30 de tone. Au început deja să golească platformele de depozitare a gunoaielor.

Autorităţile de sănătate publică spun că, în cazul în care situația nu va intra în normal, nu vor ezita să solicite introducerea stării de alertă.

Alexandru Sinea, director DSP Alba: Acest serviciu este efectuat defectuos, e cantitate mare de gunoaie în municipiu și datorită temperaturilor ridicate sunt focare de infecție.

În următoarele săptămâni, operatorul care colectează gunoiul menajer va fi schimbat, iar noul operator este cel care administrează şi halda ecologică de gunoi de la Galda de Jos.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite