Alba: Pagube importante în localitatea Ocoliș, după inundații istorice. Viitura a ajuns la Abrud

16 iulie 2021, 20:11

Oamenii din Ocoliş sunt şocaţi de prăpădul care s-a abătut asupra lor. Iniţial, cerul s-a întunecat şi au pornit tunetele, care nu s-au mai oprit minute bune. Apoi, pe la ora 17, a început ploaia. Şi două ore a căzut atata apă ca abia vedeai la un metru.

A fost potop şi debitul râului Valea Ocoliş a crescut de peste 60 de ori. Torentul s-a revărsat și a măturat totul în cale: garduri, case, mașini și animale.

Localnicii au stat treji toată noaptea şi împreună cu pompierii au încercat să ţină piept puhoaielor. Peste zi, apele s-au retras și a rămas dezastru în urma lor.

Râul Ocoliş, umflat de ploi, şi-a schimbat cursul. Asta se vede din imaginile surprinse cu drona.

Mai multe familii au dormit la rude. Autoritatile fac evaluarea pagubelor şi au mobilizat mai multe utilaje în zonă ca să repare drumul.

După inundaţiile din comuna Ocoliş, o viitură s-a abătut şi asupra oraşului Abrud. Mai multe case au fost inundate, iar pe unele drumuri nu se poate circula.

Drumul Naţional 74A, la ieşirea din oraş, este blocat de aluviuni şi copaci căzuţi.

Este cod roșu de inundații pana la ora 24 în judetul Alba, în zona râului Arieş.

Oamenii au sunat la 112, iar forțe de la ISU Alba au fost mobilizate în zonă. Din primele informații, nu sunt oameni surprinși de viitură sau dispăruți. Mai multe localități din Alba se află joi seara sub avertizare cod roșu de ploi torențiale și furtuni. Este vorba despre zona de munte, aflată mai sus de cota 1800 m.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă