Alături de refugiații ucraineni. Măsuri în sistemul de educație și în cel medical. Peste 700 de ucraineni s-au angajat în România cu contracte de muncă

Refugiaţii ucraineni care aleg să rămână în România vor primi în continuare sprijinul statului. Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii dau asigurări că asistenţa acordată cetăţenilor ucraineni nu va pune presiune pe funcţionarea sistemelor şi nu va afecta niciun copil sau cetăţean român.

26 Martie 2022, 22:21 (actualizat 26 Martie 2022, 22:27) Știrile TVR |

43% din cei aproape 80 de mii de refugiați care au rămas în România sunt minori.

Peste 24 de mii sunt de vârste școlare. Aceștia pot opta să continue studiile în școlile românești, iar 1.140 s-au și înscris.

Restul, mult mai numeroși, vor învăța în continuare în sistemul ucrainean, la cursuri online. Statul român îi va sprijini, punându-le la dispoziție spații și mijloace tehnice.

Refugiații ucraineni beneficiază și de asistență medicală gratuită, inclusiv terapii oncologice.

Ministrul Sănătății spune că nu există o presiune pe spitale și nici motive de îngrijorare, nici în legătură cu riscul de răspândire a unor boli transmisibile.

De la începutul războiului, peste 700 de ucraineni s-au angajat în România cu contracte de muncă. Alți 355 au cerut sprijinul statului pentru a-și găsi de lucru.

Potrivit Ministerului Muncii, 143 de companii pun la dispoziția refugiaților ucraineni peste 3.000 de locuri de muncă.

Guvernul dă asigurări că acest lucru nu va afecta în nici un fel piața muncii autohtonă, pe care există un număr de locuri declarate vacante de angajatori.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 33°C 34°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 34°C 33°C
BRASOV 29°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI