Alături de copiii defavorizați. Preotul Dan Damaschin: Lumea mai bună nu vine de sus, vine din inima noastră

12 decembrie 2019, 07:56

Asociația Căsuța Bucuriei de la Cluj este o organizație nonguvernamentală care își orientează activitățile spre dezvoltarea și recuperarea socio-profesională a unui număr de 10 copii pe care îi găzduiește. Casa de tip familial Căsuța Bucuriei este un serviciu de tip rezidențial pentru copiii care urmează o formă de învățământ la zi. Copiii locuiec într-un mediu cald și primitor, iar echipa asociației și voluntarii organizează frecvent acțiuni care să îi apropie unii de ceilalți.

Crăciunul este sărbătoarea bucuriei la căsuță și an de an copiii intră devreme în spiritul sărbătorilor. Totul începe în 6 decembrie, când Moș Nicolae le aduce daruri micuților. Apoi întreaga lună este dedicată cadourilor și pregătirilor pentru Crăciun. Copiii pregătesc împreună prajituri, turtă dulce, învață colinde, se pregătesc pentru serbare și îl așteaptă pe Moș Crăciun care nu întârzie să apară. Acesta le aduce copiilor dulciuri, haine, jucării și alte lucruri de care ei au nevoie.

Luna decembrie este una specială și pentru copiii din centrele de plasament din Craiova. Pentru ei sunt organizate foarte multe activități, iar autoritățile spun că acești copii nu sunt în niciun caz uitați. Fie că provin din case de tip familial, centre de plasament sau asistenți maternali, copiii vizitează diferite obiective din oraș, merg la cinema, merg la târgul de Crăciun din centrul orașului, participă la cor, unde cântă colinde și sunt invitați la diferite instituții sau societăți comerciale unde primesc cadouri.

Un preot din Iași și-a propus să facă mai fericiți de sărbători aproape 6.000 de copii orfani sau care provin din familii sărace.

Părintele Dan Damaschin nu este la prima inițiativă de acest gen. A ajutat până acum nenumărate familii sărace. Nu doar de Paști sau Crăciun, ci pe tot parcursul anului. De fapt, preotul este supranumit Îngerul copiilor. Numele pare predestinat, mai ales că părintele Dan Damaschin slujește la Biserica Maternității “Cuza-Vodă” din Iași.

Zilnic, zeci de oameni trec pragul bisericii, ca să ceară ajutor sau ca să-i ajute pe cei nevoiași.

Prin Asociația “Glasul Vieții”, preotul ne invită pe toți să ajutăm în continuare copiii săraci care au nevoie de ghetuțe și hăinuțe de iarnă. Pentru mai multe detalii despre cum puteți face o faptă bună, intrați pe site-ul Asociației “Glasul Vieții” sau pe pagina de Facebook.

Duminică, 15 decembrie, Sofia Vicoveanca se alătură acestei campanii. Banii strânși în urma concertului pe care îl va susține la Universitatea “Ion Ionescu de la Brad” vor fi donați celor aproape 6.000 de copii din proiectul “Fii bun de Crăciun”.

Mesajul părintelui Dan Damaschin de Sărbători este să încălzim lumea cu bunătatea noastră și s-o facem puțin mai frumoasă decât am găsit-o.

În județul Timiș, în centrele de plasament sunt în acest moment 275 de copii, la care se adaugă copiii aflați în plasament, la asistenți maternali sau la ONG-uri. DGASPC Timiș are 3 centre de plasament în Timișoara, 2 centre în Lugoj, unul în Gavojdia și unul la Recaș. În această perioadă, toți copiii primesc haine, jucării, dulciuri, atât din partea celor de la direcție cât și foarte multe donații de la oameni cu suflet mare. La Școala Gimnazială 19 din Timișoara, elevii au strâns geci și mâncare pentru copiii sărmani și cei din centrele de plasament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite