Alarmă falsă privind prăbușirea unui avion de mici dimensiuni în județul Bacău

29 martie 2022, 13:24

Alarma care a pus pe jar autoritățile a pornit de la Romatsa, care a sesizat un semnal SOS automat emis de combinezonul de zbor al unui pilot. Imediat au fost mobilizate echipe de căutare ale ISU Bacău care au pornit spre localitatea Buhoci, acolo unde părea să fie sursa semnalului. Spre locul indicat s-au deplasat un elicopter al Ministerului de Interne și mai multe autospeciale de intervenție în caz de urgență.

Lt. Andrei Grecu-purtător de cuvânt, ISU Bacău: „Pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în pădurea din zona localităţii Buhoci, în urma unui apel care anunţa un posibil accident aviatic, în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni. La misiune au participat 43 de lucrători ai MAI şI 35 de voluntari, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bacău şi ai serviciilor voluntare.”

Au fost alertate și serviciile pentru situații de urgență a comunelor Ungureni, Tamaș, Buhoci, Traian și Gioseni, pentru a extinde căutările. În ciuda eforturilor, echipele de intervenție nu au găsit nicio urmă de impact.

Pentru că semnalul de alertă nu s-a repetat, autoritățile au decis să reia căutarea doar dacă vor apărea noi date care să confirme prăbușirea. Potrivit unor specialiști ISU, semnalul electronic primit ar putea fi o alarmă falsă declanșată de un dispozitiv electronic de geolocație atașat la costumele de zbor ale piloților.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite