Al patrulea deces provocat de noul coronavirus, în China. Virusul misterios se transmite de la om la om, au confirmat experţii

21 ianuarie 2020, 12:40

Un bărbat de 89 de ani a devenit a patra persoană care a murit din cauza virusului misterios. Era tot din Wuhan, orașul din centrul țării în care s-a declarat epidemia care a infectat peste 200 de persoane.

E cifra oficială, dar unii experți spun că situația ar fi mai gravă , estimând la 1.700 numărul cazurilor. Cel mai îngrijorător fapt este, însă, că s-a confirmat transmiterea de la om la om, ceea ce poate duce la totala scăpare de sub control a situației.

La peste o lună de la apariția sa, într-o piață din Wuhan, virusul s-a răspândit în mai multe mari orașe ale țării (printre care Beijing și Shanghai) și alte trei țări din Asia – Japonia, Coreea de Sud și Thailanda.

Îngrijorările sunt tot mai mari: sâmbătă e Anul Nou Chinezesc și până atunci, gările și aeroporturile sunt pline, ceea ce înseamnă un risc suplimentar de propagare a virusului.

Organizația Mondială a Sănătății va hotăra mâine, într-o reuniune extraordinară, dacă este indicat să se declare „urgență de sănătate publică de amploare internațională”. E o clasificare utilizată doar pentru epidemiile cele mai grave.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

România, la un pas de epidemie de gripă