Alți 9 români aduşi din Italia, cu o aeronavă a MApN

14 martie 2020, 13:21

Potrivit Biroului de presă al MApN, o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române face sâmbătă un nou zbor pe ruta București – Roma – București, pentru readucerea în țară a 9 cetățeni români din Italia.

Persoanele repatriate sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo cu titlul temporar, ca turiști sau pentru intervenții medicale și au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene.

„Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz – comandantul aeronavei, căpitan Mihai Vîrdol – pilot secund, maistrul militar Maftei Ţebrean – tehnic de bord și echipa medicală formată din maior Daniel Nica – medic și plutonierul Georgel Grigore – asistent medical. Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații. Cei nouă cetățeni români vor fi preluați, la sosirea în țară, de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia”, se arată în comunicatul MApN.

Italia a raportat, vineri seara, 250 de decese în 24 de ore, din cauza infecției cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire și 250 de decese. Numărul total al deceselor înregistrate în Italia din cauza COVID-19 a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă