Al doilea scrutin în condiții sanitare speciale. Nu puteți vota decât în circumscripția în care aveți domiciliul sau reședința

Al doilea scrutin din pandemie se desfășoară după reguli sanitare și de protecție similare cu alegerile locale. Vom vota cu mască și mănuşi, vom fi supuși triajului epidemiologic și vom fi obligați să păstrăm distanța între noi. Autoritățile ne asigură însă că procesul e sigur și cu riscuri minime de infectare dacă respectăm regulile. Pot vota chiar și alegătorii aflați în carantină, în anumite condiții.

05 Decembrie 2020, 20:34 Știrile TVR |
Alegeri parlamentare cu reguli de pandemie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La alegerile parlamentare, partidele au depus liste diferite de candidați în fiecare dintre cele 43 de circumscripții electorale: 41 de județe, Capitala și diaspora.

Din acest motiv, nu puteți vota decât în circumscripția în care aveți domiciliul sau reședința.

Dacă vă aflați în localitatea de domiciliu, trebuie să votați la secția de care aparțineți. Dacă sunteți plecat din localitate, puteți vota la orice secție, pe liste suplimentare, dar numai în județul în care aveți domiciliul sau reședința!

În București nu puteți vota în alt sector, trebuie să mergeți la secția unde sunteți arondat în funcție de adresă.

La secția de votare vi se va lua temperatura, vă veți dezinfecta mâinile și trebuie să mențineți distanța de cel puțin un metru față de celelalte persoane. Veți prezenta cartea de identitate, veți primi ștampila și cele două buletine de vot, pentru Senat și Camera Deputaților, și puteți intra în cabină.

După ce votați și puneți buletinele în urnă, predați stampila, vă recuperați cartea de identitate cu autocolantul "VOTAT" aplicat și trebuie să părăsiți secția pe traseul indicat, evitând contactul cu ceilalți alegători.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI