Al doilea român mort în urma atacurilor Hamas în Israel. MAE transmite condoleanțe familiei și reiterează condamnarea fermă a terorismului

13 octombrie 2023, 12:48

Este al doilea bărbat mort de la începerea conflictului.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a prezentat și un bilanț al românilor repatriați la cerere din Israel. Ministerul de Externe are în atenție și cetățenii români care locuiesc în Fâșia Gaza și care au solicitat sprijin pentru evacuare.

MAE mai are în vedere aproximativ 50 de persoane care au solicitat sprijinul pentru revenirea în țară din Israel.

În Fâșia Gaza situația este una extrem de delicată, a spus Radu Filip care a menționat că ambasada are în vedere 350 de persoane aflate acolo, dintre acestea 200 au solicitat sprijin în vederea evacuării.

Președintele Klauas Iohannis a discutat cu Isaac Herzog, şeful staului Israel, în contextul evoluțiilor din Orietul Mijlociu.

Klaus Iohannis a transmis că România este pregătită asistenţă de urgenţă, dacă va fi necesar, statului Israel. Peste 2100 de cetățeni români au fost repatriați în siguranță din zona de conflict până acum.

Doi români și-au pierdut viața

Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel:  persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel și  persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023, se arată într-un comunicat MAE

De semenea, ministerul român de Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri și reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă