Alți 9 copii, confirmați cu stafilococ auriu. Numărul cazurilor a ajuns la 39

10 decembrie 2018, 13:14

39 de bebeluşi născuţi în ultimele două luni la Maternitatea Giuleşti au fost contaminaţi cu stafilococ auriu. Copiii au primit îngrijiri în Spitalele Grigore Alexandrescu, Elias, Gomoiu şi Marie Curie.

Probele prelevate de DSP au arătat că 11 angajaţi ai maternităţii sunt purtători ai bacteriei. Stafilococul auriu a fost găsit şi în două saloane.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Cu siguranţă mă îngrijorează. Responsabilitatea aparţine deopotrivă managerului instituţiei, directorului de îngrijiri, asistenţilor şefi de pe secţii dar sunt convinsă că lucrurile se vor schimba. Cred că a fost un mare semnal de alarmă.

Autorităţile sustin că e posibil să nu se fi făcut curăţenie ca la carte din cauza numărului mare de cezariene.

La Giuleşti, în luna octombrie, au fost 248 de naşteri prin cezariană şi doar 114 copii au venit pe lume pe cale naturală. Şi în noiembrie au predominat operațiile.

În zece zile, Maternitatea Giulești a fost zugrăvită. S-a făcut curăţenie, spaţiile au fost igienizate şi dezinfectate.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti şi angajaţii Maternităţii Giuleşti au prelevat zeci de probe: din sălile de operaţie şi din cele de naşteri, de pe holuri şi din saloane. Rezultatele le vom afla în 72 de ore. Aşadar, cel mai probabil, inspectorii DSP vor decide joi dacă maternitatea va fi redeschisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite