Al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România. Este o adolescentă de 16 ani din Timișoara

6 martie 2020, 01:23

„În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv.

Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe„, se arată într-un comunicat al Grupului de de Comunicare Strategică.

Trei dintre românii diagnosticați cu virusul Covid-19 s-au vindecat

Trei dintre cele șase persoane diagnosticate până joi cu virusul Covid-19 în România au fost declarate vindecate, a  anunțat Grupul de comunicare strategică. Este vorba de bărbatul din Gorj, de o femeie de 38 de ani și de un bărbat de 48 de ani, ambii internați la Timișoara.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, cei trei au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

„Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

În acest moment, în România mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluția lor este monitorizată permanent de personal medical.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite