Ajutorul care dă aripi. Mii de voluntari își dedică timpul refugiaților care sosesc în țara noastră

Au lăsat totul deoparte şi sunt trup şi suflet alături de oamenii pe care războiul de lângă noi i-a trimis în pribegie. De trei săptămâni, mii şi mii de voluntari de diverse profesii şi-au dedicat refugiaţilor din Ucraina zilele şi nopţile, fără să aştepte nimic în schimb. Împlinirea sufletească pe care o simt le dă aripi.

17 Martie 2022, 17:57 (actualizat 17 Martie 2022, 19:38) Știrile TVR |

Chipul lui Vadim se luminează când vorbeşte despre zilele şi nopţile dedicate oamenilor puși pe drumuri de război. Are 39 de ani, s-a născut la Chişinău, dar trăieşte din 2001 la Bucureşti, unde are propria afacere. De când a pornit valul de refugiaţi, Vadim este pentru ei şi şofer, şi translator.

Vecinii lui Vadim, voluntari la Asociaţia Magic, asigurau de mult timp transport gratuit pentru tot felul de oameni cu probleme. Când a izbucnit războiul, l-au luat și pe el cu ei la Isaccea. Știau că poate vorbi cu refugiații.

La graniţă, lui Vadim i s-a părut ciudat că unii se îmbulzeau ca să-i preia pe oamenii dezorientaţi, care ar fi putut să cadă în plasa răufăcătorilor. După ce a făcut o sesizare, lucrurile s-au schimbat.

Ca Vadim sunt mii şi mii de voluntari care prind aripi de la ajutorul pe care îl oferă necondiționat.

Zâmbetele de pe chipurile mamelor şi copiilor care nu se aşteptau să fie primiţi cu atâta căldură sunt prima răsplată pentru cei care nu se opresc din a face bine.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI