Ajutor pentru Ucraina. Primăria Iași a trimis la Cernăuți 3 generatoare de mare putere. Unul dintre ele poate acoperi nevoile unui spital

19 noiembrie 2022, 12:44

Încărcate în trei camioane, generatoarele au plecat din curtea primăriei către Vama Siret, de unde vor merge mai departe, până la Cernăuți.

Cele trei generatoare de mare putere, unul dintre ele cu capacitatea de a acoperi nevoile energetice ale unui spital, au costat 100 de mii de euro, bani alocați din bugetul Consiliului local Iași.

Nu este primul convoi umanitar de acest fel. În vara acestui an, au mai fost donate generatoare, doar că atunci a fost vorba despre generatoare de capacitate mai mică.

Efortul se adaugă demersului Uniunii Europene, care a furnizat până acum Ucrainei sute de generatoare electrice și adăposturi mobile pentru iarnă.

Recent, în țara devastată de război a ajuns un ajutor umanitar în valoare de peste un miliard de euro. Dar, așa cum au menționat și instituțiile europene, este nevoie de mult mai mult. Nevoile energetice ale Ucrainei sunt foarte mari, după ce Rusia a intensificat loviturile asupra infrastructurii energetice civile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite