Ajutor pentru românii fără loc de muncă. Orban: Vom acorda o sumă pentru persoanele care au fost în șomaj tehnic și care revin în activitate

12 mai 2020, 13:03

Iar pentru angajații care se întorc la muncă, Guvernul vă acoperi între 35 și 45 la sută din salariu, a precizat premierul, la discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor.

„În ceea ce priveşte măsurile active de ocupare a forţei de muncă, cu siguranţă, vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat. Vom acorda, practic, plata unei sume, încă nu am stabilit cuantumul, depinde de resursele de care dispunem, de 35 şi 45%, ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic”, a anunţat Orban, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit.

El a adăugat că perioada de acordare a şomajului tehnic va fi prelungită până la 1 iunie.

„După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic numai către angajaţii companiilor din domenii în care se menţin restricţiile. De exemplu, în domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor, adică, unde se vor menţine restricţii în ceea ce priveşte derularea activităţii”, a completat premierul.

Potrivit acestuia, se lucrează şi la elaborarea unui instrument pentru a susţine angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă