Ajutor pentru familiile minerilor care și-au pierdut viața la Mina Lupeni

11 octombrie 2017, 16:04

În baza Contractului Colectiv de Muncă se acordă 24 de salarii medii pe ramură, aproximativ 77 de mii de lei, pentru familiile minerilor decedați la Mina de la Lupeni, iar soțiile celor doi, care în prezent sunt șomere, vor fi încadrate în muncă la Complexul Energetic Hunedoara.

Întreaga echipă și mobilizarea salvatorilor a fost foarte bună și i-am felicitat pe această cale. Căutăm o soluție ca și ei să fie recompensați de către companie, și acolo este vorba despre o decizie până la nivelul Consiliului de Administrație. Ce este cel mai important în acest moment, ca noi statul și eu ca ministru să luăm toate măsurile, să facem tot ce este necesar ca familie să treacă foarte ușor peste acest moment și vreau să transmit condoleanțe familiilor, a declarat Toma Petcu, în ședința de Guvern de miercuri.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi, în jurul orei 14.00, când tavanul unei galerii s-a surpat la o adâncime de 500 de metri. În galerie se aflau 11 mineri, iar 8 dintre ei au reușit să se salveze, în timp ce ceilalți trei au fost dați dispăruți.

Operațiunile de căutare și salvare au durat peste 15 ore. Unul dintre mineri a fost găsit decedat. Dintre cei doi mineri care au fost salvați, unul aflat în stare extrem de gravă, și-a pierdut viața la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite