Coronavirus: Cea de a doua echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns în România. Specialiștii vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

5 noiembrie 2021, 06:41

Zece cadre medicale au sosit la miezul nopții pe aeroportul Henri Coandă, la salonul oficial. Medicii vor înlocui prima echipa sosită în țară în urmă cu zece zile.

Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Nu este singurul ajutor medical venit din partea Danemarcei. În urmă cu trei săptămâni, această ţară ne-a oferit 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor Covid.

Prima echipă aproape şi-a terminat treaba aici şi va pleca sâmbătă. Cea de-a două echipă îi va lua locul şi va prelua totul în weekend. Ei vor fi complet operaţionali și totodată vor putea ajuta, vor fi bucuroşi să îi poată ajută pe colegii români, cu situaţia din spital. Deci, suntem bucuroşi că ne aflăm aici, a declarat Claus Peter Munk, şef al Protecţiei Civile din Danemarca.

Exprimăm mulțumirile noastre pentru Guvernul danez, pentru colegii noștri din Danemarca, care au venit în mod voluntar ca să activeze în România. În acest moment, mai avem și colegi din Polonia, care lucrează tot la ”Matei Balș” și la trei unități de primiri urgențe. Colegii din Moldova activează în județul Iași, a precizat şeful DSU, Raed Arafat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite