Ajutor medical de urgenţă, lansat în Gaza cu parașute de către personalul forţelor aeriene ale Iordaniei. Acțiunea s-a făcut „în coordonare” cu Israelul

Iordania trimite ajutor medical de urgenţă în Gaza
Iordania trimite ajutor medical de urgenţă în Gaza
6 noiembrie 2023, 07:01

„Noaptea trecută, în coordonare cu armata israeliană, un avion iordanian a paraşutat echipament medical şi produse alimentare pentru spitalul iordanian din Fâşia Gaza. Echipamentul va fi utilizat de corpul medical pentru bolnavi”, a declarat acest purtător de cuvânt.

„Un avion al forţelor aeriene regale a trimis asistenţă medicală de urgenţă folosind paraşute către spitalul de campanie iordanian din Gaza, ale cărui provizii erau pe cale să se epuizeze din cauza întârzierii livrării ajutoarelor prin punctul de trecere Rafah”, a declarat agenţia de presă de stat a Iordaniei, citând o sursă militară din Comandamentul General al Forţelor Armate Iordaniene.

Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei a anunţat în timpul nopţii paraşutarea, la primele ore ale dimineţii de luni, a acestui material destinat unui spital de campanie iordanian.

Forţele aeriene „au largat la miezul nopţii un ajutor medical urgent pentru spitalul de campanie iordanian din Gaza”, a declarat regele Iordaniei pe platforma X (fosta Twitter).

„Este datoria noastră să ne ajutăm surorile şi fraţii răniţi în războiul împotriva Gaza. Vom fi întotdeauna acolo pentru fraţii noştri palestinieni”, a adăugat el.

Iordania, care se învecinează cu Israelul şi Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel după 1967, a semnat un tratat de pace cu Israelul în 1994.

Miercurea trecută, Iordania a decis să-şi recheme „imediat” ambasadorul din Israel, pentru a protesta împotriva ofensivei militare israeliene în Fâşia Gaza, declanşată după un atac sângeros comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra teritoriului israelian.

Oficialii din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza controlată de Hamas au declarat că peste 9.770 de palestinieni au fost ucişi în războiul început după ce Hamas a lansat un atac surpriză asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1.400 de persoane şi luând ostatici peste 240. Preluare: Agerpres

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite