Ajutor în vremuri de criză. Preoții de la biserica Iancu Vechi Mătăsari din Capitală sprijină familiile nevoiașe

Încep să simtă efectele indirecte ale pandemiei tot mai multe familii. Au venituri mai mici sau nesigure, facturi de achitat și abia fac față situației. Preoții arată în aceste săptămâni că rostul Bisericii este și acela de a-i ajuta pe cei aflați în nevoi.

15 Aprilie 2020, 20:13 |
Ajutor în vremuri de criză
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți. În spațiul bisericii bucureștene Iancu Vechi Mătăsari, preoții și credincioșii construiesc împreună o viață mai bună pentru cei în nevoie.

Zilnic preoții și ajutoarele lor merg la casele enoriașilor săraci pentru a le duce mâncare și pentru un pic de alinare sufletească.

Azi, prima oprire a fost la o familie numeroasă în care adulții sunt în șomaj. Când au ajuns preoții cu ajutoare i-au întâmpinat doar copiii, părinții fiind în căutarea unui loc de muncă.

Cea de-a doua familie la care au mers este la fel de numeroasă. Aici, capul familiei a venit din străinătate de Crăciun și situația actuală l-a țintuit în România. Din câștigul său trăiau soția și cei 4 copii.

Două dintre fetițe cântă în corul de copii al bisericii Iancu Vechi Mătăsari și participă și la programele educaționale oferite de așezământul religios.

Preoții și-au continuat drumul pe la casele enoriașilor strâmtorați dând astfel un pic de speranță în sufletul innegurat de criza virusului necruțător.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 16°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 14°C 12°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 20°C 15°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI