CORESPONDENȚĂ DIN BRUXELLES

Ajutor european pentru Turcia. Comisia caută 3 miliarde de euro pentru refugiați

Uniunea Europeană va aloca Turciei încă o tranșă de 3 miliarde de euro pentru a gestiona refugiații aflați pe teritoriul acesteia. Anunțul a fost făcut de Comisarul european pentru Migrație, care intenționează în același timp să promoveze un pachet legislativ care să înăsprească regimul vizelor pentru Uniunea Europeană, astfel încât să se diminueze pericolul migrației sau al terorismului. Amănunte în corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

15 Martie 2018, 14:29 (actualizat 15 Martie 2018, 17:11) Știrile TVR |

Turcia este un partener strategic pentru Uniunea Europeană, întrucât reține pe teritoriul său peste 2 milioane de refugiați care ar putea fi tentați să vină în UE. Uniunea Europeană sprijină Turcia în acest demers, după ce în 2015 a fost luată cu asalt de valuri de imigranți care au fugit din Siria.

Dmitris Avramopoulos, Comisar european pentru Migrație: "Primele 3 miliarde de euro din fondul pentru refugiaţi destinat Turciei au fost plătite până la finele lui 2017. Acum, Uniunea şi statele membre trebuie să pregătească următoarea tranşă de 3 miliarde. Până în acest moment, graţie acestui fond, 500 de mii de copii au avut acces la şcoală şi asigură venituri lunare pentru 1,2 milioane de refugiaţi".

În paralel cu susținerea Turciei în efortul de a menține refugiații pe teritoriul său, comisarul european Dimitris Avramopoulos a anunțat și măsuri iminente pntru detectarea posesorilor de vize pentru Europa care nu sunt de bună credință și intenționează fie să imigreze, fie să pună la cale atacuri teroriste.

Din Bruxelles, pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI