Ajutor european pentru Turcia. Comisia caută 3 miliarde de euro pentru refugiați

15 martie 2018, 14:29

Turcia este un partener strategic pentru Uniunea Europeană, întrucât reține pe teritoriul său peste 2 milioane de refugiați care ar putea fi tentați să vină în UE. Uniunea Europeană sprijină Turcia în acest demers, după ce în 2015 a fost luată cu asalt de valuri de imigranți care au fugit din Siria.

Dmitris Avramopoulos, Comisar european pentru Migrație: „Primele 3 miliarde de euro din fondul pentru refugiaţi destinat Turciei au fost plătite până la finele lui 2017. Acum, Uniunea şi statele membre trebuie să pregătească următoarea tranşă de 3 miliarde. Până în acest moment, graţie acestui fond, 500 de mii de copii au avut acces la şcoală şi asigură venituri lunare pentru 1,2 milioane de refugiaţi”.

În paralel cu susținerea Turciei în efortul de a menține refugiații pe teritoriul său, comisarul european Dimitris Avramopoulos a anunțat și măsuri iminente pntru detectarea posesorilor de vize pentru Europa care nu sunt de bună credință și intenționează fie să imigreze, fie să pună la cale atacuri teroriste.

Din Bruxelles, pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Erdogan recunoaşte o victorie istorică a opoziţiei la alegerile municipale

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya