Ajutoarele umanitare vin în Siria cu o condiție de neimaginat: favorurile sexuale. Situația revoltătoare, descoperită de jurnaliștii BBC

28 februarie 2018, 13:37

Pentru distribuirea ajutoarelor umanitare în Siria, agențiile  internaționale folosesc localnici. Dar unii bărbați se folosesc de această  poziție de putere pentru a exploata femeile siriene. Jurnaliștii BBC au descoperit situația relatată de unii voluntari care au participat la  operațiunile umanitare.

Aceste abuzuri nu sunt deloc noi. Primele suspiciuni au apărut în 2015, iar anul trecut un raport al Fondului pentru Populații al ONU a concluzionat că asemena practici sunt încă frecvente, mai ales în sudul Siriei.

„Să abuzezi şi să exploatezi pe cineva care are nevoie de ajutor este dezgustător, denotă o lipsă totală de umanitate şi este ceva ce condamnăm fără rezerve. Vrea să subliniez că presupusele fapte au fost relatate incomplet, sunt fragmentate şi nu sunt susţinute de dovezi” – purtător de cuvânt ONU, Andrej Mahecic.

De cealaltă parte, mai mulți voluntari acuză ONU și alte organizații că se fac că nu văd aceste abuzuri și au ignorat dovezile. Și asta, deși un oficial UNICEF spune că a primit raportul din 2015, unde se arata că aproape jumătate dintre femeile intervievate în două regiuni din Siria povesteau că au fost abuzate ca să primească ajutoare. Oficialii ONU au  spus că au comandat o nouă anchetă în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite