Ajutoare pentru ucraineni, la Vama Sighet. Echipa TVR Cluj, alături de suferința refugiaților care intră în țară

Ucrainenii continuă să fugă din calea războiului și caută refugiu în România. La fiecare punct de trecere a frontierei este o impresionantă desfășurare de forțe pentru a-i ajuta pe toți acești oameni. Pe timpul nopții, fluxul de oameni a fost redus, însă încă de dimineaţă sunt tot mai dese grupurile de oameni. Echipele TVR au fost, încă de la început, martore ale suferinței și temerilor pe care le trăiesc refugiații ucraineni. Dar și ale bucuriei pe care aceștia o resimt atunci când intră în țara noastră și sunt, în sfârșit, în siguranță. Mădălina Vlăsceanu a ascultat, în ultimele trei zile, sute de astfel de povești ale refugiaților de la vama din Sighetul Marmației.

28 Februarie 2022, 08:34 (actualizat 28 Februarie 2022, 23:26) Știrile TVR |

Sunt în special mame alături de copii și cel mult bunici care au peste 60 de ani. Odată ajunși aici sunt întâmpinați de voluntari, care le oferă gratuit mâncare, apă sau ceai cald.

Mădălina Vlăsceanu a vorbit și cu studenți străini la Medicină în Ucraina. Învățau să salveze vieți dar acum sunt nevoiți să-ți salveze propriile vieți. Fug din calea războiului, se întorc în țarile natale.

Sunt reprezentanți de la peste 25 de asociații care le asigura ajutor celor care au nevoie transport și cazare. În județ au fost identificate peste 5200 de locuri de cazare, care se pot suplimenta la nevoie.

Vin ajutoare aici din toate colțurile țării. La sala polivalentă din Sighet sunt tone de alimente, saltele, paturi, haine, încălțăminte, jucării, lapte praf și scutece pentru copii, am văzut chiar și saci cu hrană pentru căței.

Multe rămân aici pentru cei care vin din Ucraina, altele sunt încărcate în camioane și sunt trimise la oamenii care sunt prinși în mijlocul atacurilor. La stadionul municipal s-a amenajat și o tabăra pentru refugiați. Capacitatea este de până la 200 de locuri. Reprezentanții ISU sunt pregătiți la orice oră să își ofere ajutorul.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI