Ajutoare pentru încălzire la Iași. Oamenii fac economii ca să poată plăti facturile. ”Stăm într-o singură cameră, pensiile noastre sunt mici”

Apropierea iernii și criza energetică le dau fiori multor români. Gândul la facturile care îi așteaptă, îi determina să se intereseze din vreme despre ajutoarele de care pot beneficia. La Direcțiile de Asistență Socială, numărul de dosare depuse crește de la o zi la alta. Compensaţiile se acordă doar pe bază de cerere.

04 Octombrie 2022, 20:40 Știrile TVR |

Forfota mare la Direcția de Asistență Socială Iași - tot mai multe persoane vin să-și depună dosarul pentru a beneficia de ajutorul de încălzire în sezonul rece.

Compensațiile se acordă într-un anumit cuantum din factura lunară, în perioada 1 noiembrie - 31 martie 2023.

Luminița Munteanu, directorul Direcției de Asistența Socială Iași: Sunt mai multe tipuri de încălzire: termică, electrică, lemne, gaze, combustibili petrolieri, una din condițiile obligatorii este ca venitul membrului pe familie să nu depășească 1386 sau dacă vorbim de o persoană singură nu trebuie să aibă mai mult de 2053 de lei.

Compensațiile se acordă doar pe bază de cerere. Solicitanții depun o declarație pe propria răspundere privind numãrul de membri ai familiei, veniturile obținute și sistemul de încălzire utilizat.

Chiar dacă sumele primite sunt mici, oamenii spun că e un ajutor binevenit.

Cei mai mulți fac economie în lunile de iarnă ca să își poată achita facturile.

”Stăm într-o singură cameră, ne descurcăm. Pensiile noastre, cel puțin a mea și a soției mele, sunt mici”

”Mi-am închis toatele celelalte uși, trăiesc numai în dormitor și țin caloriferul la 19 grade”

Cererile pentru subvențiile la încălzire pot fi depuse pânã pe 20 noiembrie, pentru a beneficia de compesatie inclusiv în luna respectivă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI