Ajutoare pentru fermierii afectați de pesta porcină africană. Premierul Viorica Dăncilă: Aproximativ 43 de milioane de euro vor ajunge direct la crescătorii de porcine

10 octombrie 2018, 14:59

Petre Daea a declarat, miercuri, că fermierii vor primi despăgubiri și ajutor în procesul de repopulare cu animale.

Avem aprobat mecanismul pe care noi l-am aprobat și l-am discutat la Comisia Europeană. O să vedeți un sprijin extrem de important pe care îl acordă Comisia Europeană României. Altminteri, este o încrâncenare deosebită la nivelul Europei, atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere financiar, pentru stoparea acestui fenomen extrem de periculos. Singura soluție care este extrem de dureroasă de a sacrifica pur și simplu porcii respectivi, a spus ministrul Agriculturii Petre Daea.

Domnul ministru Petre Daea s-a întors recent de la Bruxelles cu vești bune după întâlnirea cu comisarul european pe agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan. Din fonduri europene, mai exact din fondul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, precum și din bugetul național vom disponibiliza aproximativ 43 de milioane de euro. Sunt bani care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, cu prioritate la fermele mici și mijlocii, dar și indirect prin serviciile publice de combatere și prevenire a răspândirii pestei porcine africane, a anunțat premierul Viorica Dăncilă în ședința de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite