Ajutaţi inimile de copii să nu se oprească! Banii alocați de Ministerul Sănătății sunt insuficienți, un ONG cere sprijin

9 martie 2018, 19:45

Anastasia a fost diagnosticată cu o malformaţie cardiacă la trei săptămâni. Boala era atât de gravă încât medicii spuneau ca e un adevărat miracol că trăieşte.

Starea fetiţei se agrava. Organismul ei era atât de fragil încât a intrat de două ori în stop cardio-respirator.

Îngerul Anastasiei a fost Tammam Youssef, un chirurg care i-a oprit inima o oră şi jumătate ca să i-o repare. Doctorul vine lunar în România să ne salveze copiii.

Din 2013, de când a fost deschisă secţia de Cardiochirurgie pediatrică de la Spitalul Marie Curie, medicii străini şi români au reparat în jur de 500 de inimi. Cel mai mic copil operat avea doar câteva zile şi o inimă de dimensiunea unei prune.

În fiecare an, se nasc 1.200 de bebeluşi cu malformaţii cardiace. Pentru ei, viaţa e o loterie. Avem medici, aparatură şi bani pentru a salva doar 40% dintre ei. Alţi 15% sunt operaţi în străinătate pe banii statului sau ai părinţilor. Restul, rămân pe lista de așteptare.

Doi medici sirieni vin aici lunar fără să ceară vreun ban. E nevoie însă de fonduri pentru transport, cazare şi materiale sanitare. O parte o dă Ministerul Sănătăţii. ONG-ul care a construit şi dotat secţia completează suma.

Un telespectator care a văzut spotul prezentat de TVR pentru promovarea acestui reportaj a anunţat că va plăti cazarea medicilor străini.

Cine vrea să ajute poate să cumpere un kit de salvat inimi. Poate fi achiziţionat de pe site-ul www.inimicusute.ro. Costă 55 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite