„Ajută-ne să ajutăm!” Un bărbat cu o mână gigant va fi operat de medici voluntari. Cu un SMS puteți dona bani pentru materialele necesare

4 septembrie 2019, 19:40

Mâna de 60 de kg îl ţine la pat pe acest bărbat care a lucrat la fabrica de ciment din Câmpulung Muscel. I-a tot crescut după ce medicii din oraşul său i-au operat de trei ori un lipom la umăr. I s-a umflat şi jumătate de torace.

Bărbatul are 54 de ani şi după ce a fost refuzat în mai multe spitale a ajuns la doctorul Dragoş Zamfirescu, chirurg plastician recunoscut şi peste hotare pentru operaţiile complexe care i-au reuşit, multe în premieră. Acum pacientul este pregătit pentru o serie de intervenţii.

Medicii care fac voluntariat şi alături de doctorul Zamfirescu vor opera pro bono. Numai anul acesta au făcut 99 de intervenţii gratuite în cazuri grave, multe – nerezolvate în alte spitale: oameni cu arsuri – mulţi din clubul Colectiv, cu malformaţii, mutilaţi în accidente, cu cancer şi nu numai.

Monica tocmai a fost operată. Femeia, aflată în scaun rulant de 22 de ani, era în pragul septicemiei de la o escară profundă.

Vasile – un tânăr sărac din Moldova – a făcut peste 30 de operaţii după arsurile din copilărie. De doi ani, este în grija voluntarilor, care i-au dat speranţe. Tânărul de 19 ani a reuşit să intre la Medicină, cu o concurenţă de patru pe loc.

Şi viaţa Amaliei – o fetiţă de 6 ani născută aproape fără o ureche – s-a schimbat după operaţiile pro bono.

Un SMS la 8838 înseamnă 2 euro donaţi pentru ca medicii care-şi dedică aproape o treime din timp cazurilor umanitare să aibă şi materialele necesare pentru a salva vieţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă