Ajutați să lupte cu violența din școli. Un raport Salvați Copiii arată că fenomenul abuzului în unități de învățământ ia amploare

26 ianuarie 2022, 19:18

Alina este mama unui băiețel aflat la grădiniță și care anul acesta va merge la școală. Părinții se tem că trecerea într-un mediu nou ar putea veni la pachet cu angoase, așa că și-au dorit să-l pregătească. I-a ajutat foarte mult că în grădiniță copiii au participat la un program de combatere a comportamentelor de tip bullying, derulat de Asociația Salvați Copiii. Efectele sunt surprinzătoare.

Îngrijorările mamei nu sunt întâmplătoare, dacă ne uităm pe cifre. Un raport al Salvați Copiii arată că fenomenul abuzului în școli ia amploare.

Datele acestui studiu arată că, anul trecut, peste 20 la sută dinte copii au fost expuși abuzului verbal în mediul școlar. Aproape 80 la sută spun că, atunci când greșesc, sunt certați de către profesori. Iar acasă, aproape 60 la sută dintre părinți îi pedepsesc.

În acest moment, 3 din 10 copii sunt excluși constant din grupul de colegi sau amenințați cu bătaia, iar 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor. Toate aceste comportamente nocive lasă urme dureroase.

Programul pilot de stopare a bullyingului se desfășoară la ora actuală în mai multe grădinițe din Capitală și în județele Suceava și Călărași.

Profesorii sunt instruiți, la dispoziția grădinițelor sunt puse materiale educaționale, iar copiii sunt învățați cum să fie empatici și să reacționeze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite