Ajunul Crăciunului pe stil vechi, ultimele pregătiri pentru masa festivă. Surprize pe Aeroportul Chișinău

6 ianuarie 2018, 19:47

La sate, gospodarii au încins de cu zori cuptoarele, iar gospodinele au pregătit toată ziua bucate tradiţionale de Crăciun.

În satele din Soroca, gospodinele au copt colaci, au făcut bucate și așteaptă Crăciunul.

În Ajun, le trece pragul parohul bisericii din localitate. Vine cu icoana și le vestește Nașterea Domnului.

Şi pentru că sărbatoarea Crăciunului e mai frumoasa acasă, mulţi basarabeni s-au întors din străinătate ca să fie alături de cei dragi. Au fost așteptați cu surprize pe Aeroportul Internaţional din Chişinău.

Atmosferă de sărbatoare și în Maramureș, unde trăiesc peste jumătate dintre etnicii ucraineni din România. Pentru seara de Ajun, gospodinele pregătesc 12 feluri de mâncare, toate de post, amintind de Cina cea de Taină la care au luat parte cei 12 Apostoli.

În Valea Vişeului există şi obiceiul de a lega masa cu lanţuri pentru a alunga ce a fost rău anul trecut.

Chiar dacă unii sărbătoresc Crăciunul pe stil nou, pe 25 decembrie, iar alţii pe stil vechi, pe 7 ianuarie, mulți nu ezită să sărbătorească la dublu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite