Airbus Helicopters din Ghimbav este cel mai bun centru de service pentru clienţi

4 iulie 2017, 22:48

La 15 ani de la data la care a fost creată, compania Airbus Helicopters România a devenit principalul centru industrial în cadrul grupului, care execută lucrări de reparaţie, revizie şi modernizare pentru elicopterele PUMA de pe piaţa mondială.

Acum, în hala companiei din Ghimbav sunt în lucru 23 de elicoptere. Unul, un aparat de zbor donat de administraţia prezidenţială franceză preşedintelui din Guineea, a intrat la demontat. Fiecare modul electric, electronic şi mecanic va fi îmbunătăţit şi remontat la loc. Interiorul va fi amenajat ca pentru VIP-uri.

Tot pentru administraţia prezidenţială din Guineea a fost reparat capital un elicopter Puma care va fi folosit de garda preşedintelui.

Din această toamnă, compania Airbus din Ghimbav va începe să modernizeze şi elicoptere Super PUMA, pe care le va converti în modelul H215, cel mai modern aparat de zbor actual al Airbus Helicopters. În cîteva luni, Finlanda va trimite la noi două Super PUMA pentru modernizare, pe care le va folosi apoi Poliţia sa de Frontieră. La compania din Ghimbav lucrează în jur de 200 de angajaţi, însă ar mai fi nevoie de forţă de muncă, pentru că o parte dintre lucrătorii actuali se apropie de pensie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Armata cumpără cele mai scumpe elicoptere din istoria sa

Japonia: Şapte dispăruţi după accidentul a două elicoptere militare