Air France a obținut acordul Comisiei Europene pentru o recapitalizare în valoare de 4 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat marţi un plan al autorităţilor franceze de a injecta până la 4 miliarde de euro pentru a recapitaliza compania aeriană Air France. În contrapartidă, Air France va ceda către alte companii aeriene rivale 18 sloturi pe zi pe Aeroportul Paris Orly, informează agenția Reuters.

06 Aprilie 2021, 09:53 (actualizat 06 Aprilie 2021, 10:02) |
Air France

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a anunţat că, în urma aprobării planului de recapitalizare de către Comisia Europeană, statul francez va putea să îşi majoreze participaţia la Air France până la 30% de la 14,9% în prezent.

Executivul comunitar a precizat însă că, în decurs de 12 luni, Franţa va trebui să prezinte o strategie de exit din compania Air France, exceptând situaţia în care, în acest interval, statul francez îşi va reduce participaţia pe care o deţine la compania aeriană până la mai puţin de 25%.

De asemenea, Comisia Europeană a precizat că Air France nu va avea voie să plătească dividende, să deruleze răscumpărări de acţiuni sau să plătească bonusuri membrilor echipei manageriale până la rambursarea recapitalizării.

"Franţa va contribui cu până la 4 miliarde de euro pentru a întări capitalul Air France şi a ajuta compania aeriană să depăşească dificultăţile financiare provocate de pandemia de coronavirus. În acelaşi timp, sprijinul public vine cu unele condiţii, în primul rând cea ca statul francez să fie suficient remunerat şi cu noi măsuri destinate creşterii competiţiei", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

Compania Air France are peste 45.000 de angajaţi.

Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia formează grupul Air France-KLM. În 2019, grupul Air France-KLM a raportat un profit operaţional de aproximativ 750 milioane de euro. Ca urmare a restricţiilor de călătorie introduse de Franţa şi de multe alte ţări pentru a limita răspândirea coronavirusului, Air France şi grupul holding au suferit o reducere semnificativă a activităţilor, ceea ce a provocat pierderi operaţionale.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI