Ai WC în curte, iei amendă. Cei care refuză să se racordeze la rețelele de canalizare vor fi sancționați

11 martie 2019, 22:03

Comuna Tulucesti din județul Galați are rețea de canalizare care ajunge inclusiv pe ulițele de la periferie. Dar mulți săteni refuză să se recordeze la conducte.

Nea Ionel este unul dintre ei: spune că ar trebui să cheltuiască prea mulți bani, așa că doar a modernizat toaleta din curtea casei.

Alții s-au racordat la canalizare, dar folosesc tot WC-ul din spatele curții.

Vânători, o altă comună din Galați, are și ea canalizare, dar nu poate fi folosită. Primarul ar vrea să obțină fonduri europene pentru 1 000 de branșamente, dar spune că mulți dintre localnici refuză pentru că se tem că vor plăti mult mai mult pentru apă.

Ministerul Dezvoltării atrage atenția că România este foarte aproape de declanșarea procedurii de infringement pentru că nu respectă o directivă europeană care are termen de aplicare decembrie 2018.

Regula europeană cere ca toți locuitorii din așezările cu peste 2000 de locuitori trebuie să beneficieze de canalizare.

Primăriile au fost înștiințate de acest lucru, iar localnicii care refuză branșarea vor fi sancționați. Va fi un prim avertisment, apoi, amenda poate ajunge la 3000 de lei.

România este țara din Europa cu cele mai multe WC-uri în curte.

Aproane 30 la sută dintre gospodării nu beneficiază de toalete în locuințe conform unei statistici din anul 2017. Asta înseamnă că șase din zece gospodării sunt în această situație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă