Șah | David Gavrilescu a devenit, la doar 19 ani, cel mai tânăr mare maestru din România

30 august 2022, 12:38

David Gavrilescu este student în anul II la Facultatea de Relații Internaționale din cadrul ASE București și sportiv al CSU ASE, actuala campioană a României la țah pe echipe. Aflat încă în perioada junioratului, David este deja dublu campion național de seniori la șah rapid. La clasic, David Gavrilescu se află pe locul 4 în clasamentul celor mai buni șahiști din România și este un component de bază al echipei naționale, acolo unde este coleg chiar cu antrenorul său, marele maestru Constantin Lupulescu.

David are în palmares victorii cu nume grele din șahul internațional. În urmă cu o lună, tânărul jucător român l-a învins în turmeu oficial pe fostul campion mondial Vishi Anand! Iar la sfârșitul săptămânii trecute, David s-a clasat pe 2 în etapa de la Miercurea Ciuc a circuitului Grand Prix România și a obținut cea de-a treia normă necesară pentru titlul de mare maestru internațional, cea mai mare categorie pe care o poate obține un jucător de șah.

Astfel, la 19 ani si 4 luni, David Gavrilescu devine cel mai tânăr mare maestru din România. Cu 22 de mari maeștri, țara noastră se află pe locul 22 într-un clasament mondial în care doar Rusia și Statele Unite se pot lăuda că au mai mult de 100 de mari maeștri, dintr-un total de aproape 2000, câți se află în acest moment în lume.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite