CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

Agricultură urbană. O parcare subterană din Paris a devenit crescătorie de ciuperci

O nouă generație de agricultori a apărut în capitala Franței, în plină agitație specifică marilor orașe. Un grup de tineri inimoși și cu dragoste pentru agricultură a găsit cea mai potrivită cale pentru a transforma o parcare dezafectată din Paris într-un spațiu fertil, numai bun pentru cultivarea ciupercilor. O corespondență de la Mihaela Antoche.

19 Februarie 2018, 17:40 Știrile TVR |

Câțiva tineri au răspuns unei propuneri venite din partea primăriei din Paris și s-au pus pe treabă. Au transformat o parcare situată la subsolul unui turn de 20 de etaje.

În locul mașinilor altădată parcate în acest spațiu a ieșit o crescătorie de ciuperci. În fiecare săptămână, peste 200 kg de ciuperci iau drumul consumatorilor, o ofertă deloc de neglijat pe o piață în continuă dezvoltare.

Câteva LED-uri sunt folosite pentru a crea o lumină artificială care să permită încolțirea semințelor. Și cum afacerea a demarat bine, deja 6 tineri grădinari au fost angajați și se bucură de avantajele unui contract de muncă.

La Lyon, pe acoperișul unei companii de asigurări a apărut o grădină plină de ghivece în care cresc legume sau zarzavaturi.

În acest moment, în Franța, sunt câteva sute de astfel de grădinari dar numărul lor este în creștere pentru că și cererea de produse agricole sănătoase este tot mai mare. Astfel, ia naștere un nou model economic.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI