Agricultorii se reorientează: își fac reclamă pe internet și livrează la domiciliu. Prețurile sunt cele din piață

3 aprilie 2020, 01:10

De mai bine de două săptămâni, un tânăr agricultor din satul Viaşu din Mehedinți se uită cum i se strică legumele în solar. La piață nu mai poate merge, așa că a fost nevoit să ia măsuri drastice – a băgat motosapa, ca să facă loc roșiilor.

Într-un alt solar, din satul Bucura, salata, ceapa, ridichile și mărarul au rămas fără cumpărători. Ca să mai evite din pierderi, producătorii livrează la domiciliu, dar comenzile sunt mici.

Livrările directe au fost soluția și pentru familia Mălăescu din Ișalnita, care cultivă legume de peste 15 ani. Marfa ajungea până acum în Piața Centrală a Craiovei, sau în altele din țară.

Acum, agricultorii se reorientează: își fac reclamă pe internet, unde clienții pot vedea exact cum arată solariile și legumele proaspăt culese.

Tot pe internet își promovează oferta și unii legumicultori din Podar, Dolj. Familia Păun livrează acasă la cumpărători salata, ceapa și usturoiul verde, spanacul, leușteanul și pătrunjelul.

Producătorii spun că nu vor să profite de criză pentru a-și crește încasările, așa că prețurile sunt la fel ca atunci când vindeau în piață.

Piața online este susținută și de Ministerul Agriculturii, care a venit în sprijinul micilor producători, dezvoltând un portal prin care fermierii pot să-și promoveze și să-și vândă produsele.

Aici clienții sunt încurajați să plătească cu cardul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite