Aglomeraţie pe aeroporturile din România. Traficul este de două ori mai mare decât media europeană

25 iulie 2019, 20:10

Constantin Tutunea a emigrat în Canada în 1990. De atunci a venit aproape în fiecare an, în vacanță, acasă. Acum așteaptă, la coadă, zborul spre Toronto, pe cel mai mare aeroport al țării, „Henri Coandă”. Este surprins de numărul tot mai mare de pasageri.

Numai din ianuarie, aproape 7 milioane de pasageri au sosit și decolat pe aeroportul din Otopeni. Numărul lor este cu 8% mai mare față de primul semestru al anului trecut. Tendința este de creștere, vor fi peste 15 milioane de pasageri anul acesta.

Capacitatea aeroportului va fi dublată cu un nou terminal, în plan de 20 de ani. Dar construcția nu poate începe pentru că încă nu sunt gata expropierile.

Noul terminal va fi gata, cel mai devreme, în 2023. Pentru moment, conducerea aeroportului vrea să redeschisă aeroportul Băneasa, unde traficul de pasageri a fost oprit în 2012.

Lucrările de reabilitare și modernizare la aeroportul Băneasa ar urmă să înceapă cel mai devreme în luna septembrie și să fie gata cel târziu în luna mai a anului viitor, înainte că Bucureștiul să găzduiască partidele de fotbal din cadrul Euro 2020.

Și aeroporturile din Cluj-Napoca, Sibiu, Iași și Timișoara sunt tot mai aglomerate.

La nivel național, traficul a depășit zece milioane de pasageri. Cu 8% față de primul semestru al anului trecut. Creșterea medie în Europa a fost de doar 4%.

Pentru a face față numărului de pasageri, directorii aeroporturilor spun că sunt necesare investiții de peste două miliarde de euro.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite