Aglomeraţie de candidaţi pentru fotoliul de primar al Sectorului 5. USR, primul partid care și-a anunțat candidatul. Cum arată tabloul momentului

Primăria Sector 5
Primăria Sector 5
30 mai 2022, 10:51

USR lansează luni candidatura lui Alexandru Dimitriu (41 de ani) pentru postul de primar al Sectorului 5 din București, potrivit unui anunț oficial. Avocat, doctor în drept, Dimitriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiției în mandatul lui Stelian Ion și este consilier local în sector. În anii 2.000, el a concurat în emisiunea ”Vara Ispitelor” de la Pro TV, fiind partenerul Cosminei Păsărin.

Alexandru Dimitriu a mai fost anunțat drept candidat din partea PLUS la Primăria Sector 5 și în 2020, dar în cele din urmă nu a mai candidat. El a fost membru PNL timp de 10 ani. El a declarat atunci pentru G4Media.ro că în 2003 a depus adeziune la PNL, dar activitatea sa politică s-a rezumat la discuții cu prietenii și vot, a plătit cotizația timp de doi ani, în 2005 a părăsit „de facto” formațiunea liberală, însă formal abia în 2013. Este licenţiat al Facultăţii de Drept de la Universitatea Nicolae Titulescu (2002 – 2006 și absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti (2000 – 2004). A făcut masterul la Facultatea de Drept a Universității București și e doctor în drept al aceleiași facultăți.

Un alt candidat pentru primăria Sectorului 5 este Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone. Acesta și-a anunțat deja intenția de a candida și de a duce mai departe proiectele tatălui său.  Vlad Popescu este deputat ales pe listele PSD.

Din partea PSD vrea să candideze și Daniel Florea, primarul învins de Piedone la alegerile din 2020.

Liberalii nu au o decizie clară în acest moment. Surse liberale susțin că, în prezent, pe masa organizației PNL Sector 5, sunt două nume: fostul viceprimar Dan Croitoru – plecat la ALDE, în 2016, și revenit recent în sânul PNL și generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei. În același timp Mario de Mezzo, vicepreședintele PNL Sector 5, a anunțat, la DCNews, că va candida la Primăria sectorului.

 

Atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă